Nominacje dla małopolskich producentów żywności
Treść
Kapituła Konkursowa Województwa Małopolskiego ds. Inicjatywy Pozytywistycznej "Polski Producent Żywności 2007" wyłoniła wczoraj osiem firm z terenu naszego regionu, które powalczą o ten tytuł w konkursie ogólnopolskim. Małopolskie nominacje do ogólnopolskiego etapu konkursu otrzymali: Cecylia, Adam, Mariusz Lenart F.P.H. Zakład Masarski w Raciechowicach (za kiełbasę wiejską), Wytwórnia Makaronów J.G.Majka z Tomaszkowic (za czterojajeczny makaron wielicki), spółka Wolarek - wyrób wędlin tradycyjnych z Nowej Wsi Szlacheckiej (za kiełbasę naturalną), Uzdrowisko Krynica Żegiestów SA (za wodę mineralną kryniczanka), Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Nowym Sączu (za bryndzę sądecką), Zofia Rydzyk, PPUH "Patrycja * Paweł" z Kwaśniowa Górnego (za chleb jurajski), Przetwórnia Owoców i Warzyw "Prospona" z Nowego Sącza (za wiśnie w żelu "Frużelina") oraz Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw Stanisław Tracz z Dąbrowy Tarnowskiej (za ogórki konserwowe w zalewie musztardowej).
(GEG), "Dziennik Polski" 2007-05-24
Autor: ea